Salát z quinoi

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Salát z quinoi

Salát z quinoi

Bílkoviny není nutné brát jen z masa, obiloviny jsou taky jejich zdrojem. Teplý salát je skvělý jen tak, jako hlavní jídlo, ale uplatnění najde i jako příloha

 

Quinou před vařením dejte na deset až patnáct minut do vody. Poté vodu slijte a quinou dejte vařit do vroucí vody. Poměr by měl být 1:2 (quinoa: voda). Hotová je za patnáct až dvacet minut, poznáte to podle toho, že semínka zprůhlední. Dejte pozor na to, že quinoa, stejně jako jiné obiloviny, získává lehce na objemu, tak to s dávkování nepřežeňte. I malá porce se nakonec může ukázat jako dostatečná. 

 

Batáty si omyjte, pokrájejte na kostičky a upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů. Brusinky dejte změknout do vody. Cizrnu si propláchněte. Brokolici spařte horkou vodou a nakrájejte na malé růžičky.

 

Dále si připravte dresing z medu, hořčice, olivového oleje a balsimikového octu. Poměr je na vaší chuti. Zkuste dát všeho po lžičce a dále laďte.

 

Upečené batáty, uvařenou a proláchlou cizrnu, brusinky, brokolici a oříšky smíchteje s quinuou.

 

Ingredience - 2 porce

2 g Hořčice plnotučná
60 g Brokolice
2 ml Olej olivový
2 lžičky Med včelí (7 g)
20 g Brusinky sušené
1 hrst Ořechy směs
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
80 g Cizrna ve slaném nálevu
100 g Quinoa vařená
2 g Ocet balzamiko
60 g Brambory batáty pečené

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.