Plněné žampiony

Ingredience na 1 porci:

Olej olivový1 ml
Cibule červená0.25 kusy
Ořechy vlašské0.5 hrsti
Sýr plísňový niva30 g
Žampiony čerstvé125 g
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Smetana na vaření 10%10 g
Rozmarýn1 g

Ze žampionů odlomte nožičky a kloboučky oloupejte. Vrchní stranu mírně seřízněte, aby vám žampiony při plnění dobře držely. Nožičky nasekejte najemno.

 

Cibuli nakrájejte nadrobno a restujeme na oleji spolu se žampionovými nožičkami do změknutí. Přilijte smetanu a asi 5 minut povařte. Vlašské ořechy rozlámejte nebo posekejte na hrubé kousky a přidejte do smetany.

Nivu nastrouhejte, přidejte ke smetaně a na mírném ohni rozpusťte. Dochuťte solí a pepřem. A přidejte čerstvé bylinky.

 

Žampiony naplňte směsí a pečte při 180 °C 15 minut.  Doporučujeme podávat s rozepečeným, kvalitním celozrnným pečivem.
 

TIP: Toto jídlo má velkou výhodu v tom, že je velmi variabilní. Nivu můžete obměnit za jakýkoliv tvrdý sýr.  Koření je také zcela na vaší fantazii, stejně jako případné přidání zeleniny.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.