Zapečené avokádo

Ingredience na 1 porci

Vejce1 kus
Avokádo čerstvé50 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Sýr parmazán strouhaný15 g

Avokádo se těší velké oblibě a není divu, když je tak úžasně zdravé. Je označováno za superpotravinu díky svému vysokému obsahu antioxidantů, prospěšných tuků, vitamínů a vlákniny.

 

Nejdříve si připravte čerstvé avokádo. Rozkrojte ho podélně na dvě poloviny, vyndejte pecku a z jedné poloviny vydlabejte asi tak lžíci až dvě dužiny.

 

Polovinu avokáda vložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem tak, aby se nemohla během pečení převrátit. Poté do ní vklepněte jedno vejce. Zlehka osolte a opepřete a dejte péct do trouby na 200° asi na 15 minut.

 

Když je vejce s avokádem téměř hotové, zasypte ho strouhaným parmazánem a nechte ještě několik minut dopéct.

 

Před podáváním můžete ozdobit čerstvými bylinkami, například nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 348.827 Kj

Bílkoviny6.58 g
Sacharidy0.62 g
Tuky5.98 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.57 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.07 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.