Segedínský bezmasý guláš

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Segedínský bezmasý guláš

Segedínský bezmasý guláš

Už jste několikrát narazily v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože jste nevěděli co s ním? A co že to vlastně tempeh je?

 

Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. Tempeh je také velice zdravá potravina a má chuť podobnou masu – lze jej tedy využít jako jeho plnohodnotnou náhradu

 

První si orestujte cibuli a zasmahněte ji se sladkou paprikou. U tohoto kroku buďte opatrní aby jste koření nepřepálila a paprika tak nezhořkla!

 

Zalijte vroucí vodou, přidejte zelí a vařte cca 30 minut,  dokud zelí nezměkne. Prolisujte česnek a dochuťte kořením.

 

Tempeh nakrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi s olejem prudce a do zlatova opečte. Když ihned přiklopíte pánev pokličkou, docílíte tak velmi křupavé konzistence tempehu. Vše společně dochuťte kmínem, pepřem a solí.

 

Nakonec můžete dle potřeby zahustit kys. smetanou s moukou. Guláš doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem nebo pečivem.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
2 kusy Cibule červená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Kmín
2 špetky Koření paprika mletá
2 špetky Majoránka
250 g Zelí kysané
180 g Tempeh uzený
2 ml Olej řepkový
4 kusy Celozrnný knedlík

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.