Salát z čínského zelí s tofu

Salát z čínského zelí s tofu

Ingredience na 1 porci

Cukr bílý1 g
Olej olivový5 ml
Okurka kyselá2 kusy
Kápie50 g
Sýr tofu100 g
Žampiony čerstvé30 g
Sůl1 špetka
Ocet20 ml
Omáčka sojová20 g
Zelí čínské250 g
Zázvor mletý1 špetka

Salát z čínského zelí připravíme tak, že si zelí nakrájíme na tenké nudličky, ochutíme špetkou soli a zamícháme. Přidáme kapie, okurku, žampiony. Tofu si nakrájíme na kostky. Veškeré ingredience důkladně promícháme spolu s marinádou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, octa, oleje, trošky cukru a špetky mletého zázvoru. Podle chuti dosolíme.

Salát z čínského zelí s tofu podáváme jen tak nebo s čerstvým pečivem. Poslouží jako rychlý zdravý oběd nebo lehká večeře. Jde o vyvážené jídlo, kde je hlavním zdrojem bílkovin tofu. Zdravé tuky tělu dodá olivový olej. Zároveň jde o nízkokalorické jídlo vhodné při hubnutí a pokud vynecháte cukr, můžete ho zařadit mezi nízkosacharidové recepty. Protože recept neobsahuje žádné živočišné složky, dopřát si jej mohou i vegani a vegetariáni.

Tip: Vyzkoušejte také další veganské tofu recepty! Veganské potraviny na vaření seženete na e-shopu Pilulka.cz.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 140.698 Kj

Bílkoviny0.52 g
Sacharidy4.95 g
Sacharidy z cukrů1.09 g
Tuky1.18 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina0.68 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.