Recept na šťouchané brambory s cibulkou

Ingredience na 1 porci

Cibule3 kusy
Brambory600 g
Vepřové sádlo30 g
Cibule jarní2 kusy
Sůl4 špetky
Pepř4 špetky

Postup šťouchané brambory

1

Brambory oloupejte a vložte vařit do hrnce s osolenou vodou.

2

Jakmile budou brambory měkké, vodu slijte a všechny brambory rozšťouchejte.

3

Do rozšťouchané směsi přidejte pepř, jarní cibulky s natí a oloupejte si cibule.

4

Oloupané cibule nadrobno nakrájejte a v pánvi na sádle osmahněte dozlatova.

5

Přidejte k bramborám a vše promíchejte.

Recept na šťouchané brambory s cibulkou efektivně doplní jakýkoliv kousek masa, ať už bude vepřové nebo třeba kuřecí. Brambory jsou zdrojem vitamínů, minerálních látek, konkrétně například vápníků. Jak uvařit brambory? V prvé řadě by bylo dobré zmínit, že existuje několik typů a ne všechny jsou zcela vhodné na šťouchané brambory.

Tato plodina má celkově pozitivní vliv na lidské zdraví. Napomáhá při onemocněních ledvin či jater.

ˇ

Mimo recept na šťouchané brambory vám proto doporučujeme vyzkoušet i zapečené brambory s kuřecím masem.

Podrobný recept na šťouchané brambory s cibulkou

Přibližně 600 gramů brambor varného typu oloupejte a vložte vařit do hrnce s osolenou vodou. Jakmile budou brambory měkké, vodu slijte a všechny brambory rozšťouchejte.

Do rozšťouchané směsi přidejte pepř, jarní cibulky s natí a oloupejte si cibule.

Oloupané cibule nadrobno nakrájejte a v pánvi na sádle osmahněte dozlatova. Přidejte k bramborám, vše promíchejte a šťouchané brambory s cibulkou jsou připravené.

Vylepšete si recept na šťouchané brambory žampiony

Pokud si chcete základní recept na brambory vylepšit, doporučujeme přidat žampiony. Pokud se tak rozhodnete, houby si pokrájejte a vložte je na pánev v momentě, kdy cibulka začne pomalu zlatovět. Osmahněte cibuli s žampiony, následně podlijte trochou vody.

Nechejte pod pokličkou dusit do té doby, než houby nezměknou. Jinak je postup zcela stejný.

Výborně doplní šťouchané brambory také smetanová žampionová omáčka. Postup na ni je velmi snadný. Stačí pokrájené žampiony podusit, okořenit, zahustit a nakonec zjemnit a lahodná smetanová žampionová omáčka je hotová.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 253.4 Kj

Bílkoviny1.52 g
Sacharidy10.19 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky1.3 g
Cholesterol0.9 g
Vláknina3.32 g
Vápník79 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.