Zapečené brambory s kuřecím masem v alobalu

Brambory s kuřecím masem pečeným v alobalu

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Brambory160 g
Sýr eidam 20% tuku30 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín2 špetky
Kuřecí maso pečené120 g
Olej kokosový4 ml

Zapečené brambory s kuřecím masem v alobalu jsou klasikou nejen u českých táboráků. Nejlépe chutnají s kuřecím masem, celé jídlo výborně doplní eidam nebo jiný sýr. Brambory v alobalu skvěle doplní i cibule, která jídlu dodá specifickou chuť. Vyzkoušejte také další recepty na zapečené brambory. Vegetariáni si na tomto receptu mohu pochutnat také, stačí nahradit kuřecí maso třeba marinovaným sójovým masem nebo tofu! Inspirujte se třeba těmito recepty z tofu.

Zapečené brambory s kuřecím masem v troubě zapečete pomocí alobalu. Na připravený alobal kápněte kokosový olej. Brambory nakrájejte na kolečka, osolte, opepřete a posypte kmínem. Na brambory naskládejte na plátky nakrájené a ochucené kuřecí maso a na něho na kolečka nakrájenou cibuli. Vše zabalte do alobalu a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.  Po rozbalení alobalu navrch nasypte nastrouhaný eidam 20 %. K zapečeným bramborám skvěle chutná i domácí gyros.

ˇ

Tip: K pečeným bramborám se skvěle hodí Slim Pasta dresinky. Jsou nízkokalorické a neobsahují žádné tuky!

Zapečené kuřecí maso

Alternativou, kterou si k bramborám můžete připravit, je zapečené kuřecí maso se peče se sýrem zvaným blaťácké zlato. Jedná se o zástupce měkkých sýrů z české výroby, který pečené kuřecí maso doplní výtečnou chutí. Kromě kuřecího masa můžete obdobně zapéct i maso krůtí. Zvolit se dá i jiná alternativa sýru.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 289.2958 Kj

Bílkoviny1.64 g
Sacharidy9.2 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky1.42 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.92 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Cholesterol0.01 g
Vláknina3.01 g
Vápník37 g

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.