Svěží fenyklové rizoto
Ingredience na 1 porci
| Kuřecí prsa (restovaná) | 200 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Fenykl | 100 g | |
| Rýže basmati vařená | 200 g | |
| Koření kari | 1 špetka | |
| Ocet balzamiko | 10 g | |
| Koriandr nať | 1 hrst |
Nejdříve si uvaříme rýži a to tak že si ji opláchneme a nasypeme do hrnce, chutnější je však v rýžovaru. Rýži zalijeme 200 ml vody a vaříme, dokud se neodpaří všechna voda (doporučuji ale vařit v rýžovaru). Dále, si nakrájíme fenykl na malé kousky. Na pánev dáme trošku olivového oleje a za stálého míchání opékáme fenykl. Až změkne, přidáme kari. Opečený fenykl dáme do misky a smícháme s čerstvým koriandrem. Ve stejné pánvi smažíme nakrájené a okořeněné prsa. Opečené kuře smícháme s rýží a fenyklem a dochutíme balzamikem.
Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 51.438 Kj
| Bílkoviny | 0.4 g |
| Sacharidy | 1.07 g |
| Tuky | 0.14 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.16 g |
| Vláknina | 0.04 g |
| Sodík | 15.29 g |
| Vápník | 0.01 g |
| Gi | 0.65 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





