Tymiánovo-citrónová kuřecí prsa

Ingredience na 1 porci:

Česnek1 stroužek
Rajčata cherry1 hrst
Kuřecí prsa (restovaná)120 g
Cibule šalotka1 kus
Tymián10 g
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá20 g
Olej kokosový5 ml

Nejprve si připravíme marinádu. V mističce si smícháme citrónovou šťávu (1 a 1/2 polévkové lžíce) , prolisovaný česnek (půl stroužku), sůl, pepř a tymián (1/2 polévkové lžíce) . Vzniklou šťávu si nalijeme do sáčku, přidáme nakrájené kuřecí maso, lehce protřepeme a uložíme do chladničky než si připravíme zbytek. Rajčátka si nakrájíme na čtvrtky, šalotku nadrobno. Rozpálíme si pánev s kapkou kokosového oleje, nejprve osmahneme šalotku, přidáme druhou polovinu prolisovaného česneku a rajčátka. Přidáme na klečka nakrájenou cuketu, zbytek citronové šťávy (1/2 polévkové lžíce) a tymián (1/2 polévkové lžíce). Opékáme cca 3 minutky. Zeleninu vyndáme a na stejné pánvi orestujeme marinované maso. 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.