Tradiční linecké cukroví

Ingredience na 1 porci:

Máslo40 g
Vejce žloutek1 kus
Cukr hnědý třtinový20 g
Mouka špaldová celozrnná80 g

Pokud se o adventu vydáte do rakouského Lince, můžete na toto tradiční lahodné cukroví velmi snadno natrefit pod názvem "linecké oči". Původ samotného těsta není tak docela jasný, ale to mu na chuti jistě nijak neubere.

 

Ze změklého másla, celozrnné mouky, žloutku a cukru si vypracujte hladké těsto. Těsto nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.

 

Z odleželého těsta vyválejte na pomoučeném válu plát o síle asi 3 mm. Poté vykrajujte jednotlivé tvary, kterými pokladete připravený a pečicím papírem vyložený plech.

 

Pečte v předehřáté troubě na 170° asi 10 minut. Hotové cukroví spojte dohromady kvalitní marmeládou (ideálně domácí).

 

 

 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.