Veganská čočková sekaná

Ingredience na 1 porci:

Mrkev0.5 kusy
Hořčice plnotučná5 g
Česnek1 stroužek
Olej olivový1 ml
Cibule červená0.5 kusy
Žampiony čerstvé20 g
Semínka lněné celé5 g
Čočka vařená125 g
Ořechy směs0.5 hrsti
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Majoránka1 špetka
Petržel nať10 g
Lahůdkové droždí1 lžička

Luštěniny patří mezi velmi zdravé potraviny, které by měl do jídelníčku zařadit každý. Obsahují spoustu zdraví prospěšných látek a jsou i významným zdrojem bílkovin. Vyzkoušejte skvělou čočkovou sekanou a uvidíte, jak si na ní pochutnáte!

 

Čočku uvařte do měkka a mezitím si na troše oleje opečte pokrájené žampiony s nastrouhanou mrkví na cibulce. Poté smíchejte vše dohromady, přidejte zbytek ingrediencí a umixujte. Nasekané oříšky přidejte až po mixování.

 

Část čočky si můžete nechat bokem vcelku a pak přimíchat, aby byla sekaná víc strukturovaná. Na konec přimíchejte do směsi čerstvou petržel a dejte do podélné formy vyložené pečícím papírem. Posypte ještě navíc lahůdkovým droždím aby se udělala malá krusta. Pečte zhruba 1 hodinu na 180 stupňů.

 

Čočková sekaná se hodí jak na chleba, tak jako hlavní jídlo třeba k vařeným bramborům. Podávat můžete tedy jak za studena, tak za tepla.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.