Vegetariánské carpaccio

Ingredience na 1 porci

Olej olivový1 ml
Červená řepa90 g
Ořechy vlašské1 hrst
Rukola1 hrst
Sůl1 špetka
Sýr kozí čerstvý20 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Ocet balzamiko1 g

Pojmem carpaccio – karpačo se dá nazvat vše, co je nakrájeno na tenké plátky a podáváno za syrova v souvislé vrstvě a ochuceno nebo doplněno studenou omáčkou.

Klasické carpaccio se připravuje z hovězího masa, a dnes si ale ukážeme, jak tuto pochoutku připravit ve vegetariánské verzi.

 

Nebojte se na první pohled neobvyklých jídel. Zkuste si udělat zdravou večeřinebo oběd v podobě červené řepy se zálivkou, rukolou a kozím sýrem. 

 

Předehřejte troubu na 190 °C.

 

Červenou řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, trvat to bude nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte vychladnout.

Na zálivku smíchejte šťávu z 1 citrónu, balsamikový ocet podle chuti a sůl s pepřem podle chuti.

 

Řepu podávejte zakapanou zálivkou, olivovým olejem a obloženou sýrem a rukolou. Na závěr ještě posypte nasekanými vlašskými ořechy.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 353.921 Kj

Bílkoviny2.39 g
Sacharidy1.53 g
Tuky7.27 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina0.77 g
Gi0.3

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.