Vepřové medailonky z panenky recept

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Vepřová panenka | 600 g | |
| Cibule | 1 kus | |
| Brambory | 300 g | |
| Sůl | 3 špetky | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Olej olivový | 10 ml |
Vepřové medailonky postup
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky cca 2cm tlusté. Plátky trochu naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v pánvi. Přidáme medailonky a restujeme z obou stran několik minut, dokud nechytne barvu.
Přidáme trochu vody, přiklopíme a podusíme. Zredukujeme šťávu, můžeme přidat i trochu másla na zjemnění.
Stranou uvaříme brambory do měkka v osolené vodě a podáváme jako přílohu.
Vepřová panenka je oblíbeným kusem vepřového masa. Co z ní ale připravit? Výborná je panenka celá pečená, případně obalená ve slanině. Ne každý ale dokáže správně odhadnout dobu přípravy, panenka by měla být uvnitř růžová, nikoliv však syrová. V tom případě jsou nejlepším řešením vepřové medailonky z panenky.
Medailonky z vepřové panenky jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Kromě pánve se dají připravit také na grilu. V tom případě je doporučujeme naložit do oleje a koření den předem. Kdo ale dělá vepřové medailonky jako rychlý oběd, může je připravit klidně pět minut dopředu.
Vepřové medailonky: jakou zvolit přílohu?
Vepřové medailonky z panenky chutnají nejlépe s pečeným či vařeným bramborem. Zde je návod, jak uvařit brambory, aby chutnaly nejlépe. Špatné ale vepřové medailonky rozhodně nejsou ani s houbami a rýží. Kdo chce dietnější verzi, může je zkusit i s restovanou či grilovanou zeleninou a chutný je i hlávkový salát recept. Zejména v létě tato lehčí varianta přijde vhod. Vepřové medailonky s vlastní šťávou jsou velmi univerzální, proto budou dobře chutnat s jakoukoliv přílohou.
Komu by nestačila šťáva z vepřové panenky, může si připravit ještě omáčku z modrého sýra. Stačí na pánvi po masu rozpustit gorgonzolu či nivu. Pokud by šťáva nestačila na rozpuštění, lze sýrovou omáčku naředit trochou smetany.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 225.743 Kj
| Bílkoviny | 1.23 g |
| Sacharidy | 9.19 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
| Tuky | 1.3 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
| Vláknina | 3.01 g |
| Vápník | 37 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





