Vřeténka s rajčaty a nivou

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Bazalka čerstvá1 hrst
Olej olivový6 ml
Sýr plísňový niva20 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata1 kus
Koření paprika mletá5 špetek
Bujón v kostce3 g
Těstoviny celozrnné60 g

Česnek si nakrájíme na tenké plátky, cibuli najemno a společně osmahneme na oleji. Rajčata spaříme, zbavíme slupek a pokrájíme. Přidáme k cibuli rajčata, bujon, zalijeme vodou a provaříme. Na závěr přidáme mletou papriku, bazalku a nastrouhanou nivu, prohřejeme aby se niva rozpustila. Smícháme s uvařenými těstovinami a ozdobíme bazalkou. 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.