Žampionové rizoto

Ingredience na 1 porci:

Žampiony čerstvé200 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rýže celozrnná80 g
Olej řepkový5 ml

Pokud se chcete stravovat zdravěji, přejděte na celozrnné produkty. Stejně jako ostatní celozrnné potraviny je i celozrnná rýže v porovnání se svou rafinovanou variantou bohatší na minerální látky, vitamíny a vlákninu.

 

Rýži uvařte dle návodu na obale, tak jak jste zvyklí. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky.

 

Rozpalte si na pánvi kapku oleje a žampiony na něm orestujte. Přidejte trochu soli a přepře a krátce je provařte. Když jsou žampiony měkké a pouští šťávu, přidejte předem uvařenou rýži a za stálého míchání společně chvíli prohřejte. Nechte rýži vsáknout žampionovou šťávu.

 

Na závěr můžete přidat koření či bylinky dle chuti. 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.