Zapékaná čekanka
Ingredience na 1 porci
| Olej olivový | 1 ml | |
| Vejce | 2 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Muškátový oříšek mletý | 5 g | |
| Zeleninový vývar | 10 ml | |
| Semínka slunečnicová | 10 g | |
| Sýr parmazán strouhaný | 25 g | |
| Koření kari | 10 špetek | |
| Čekanka | 200 g | |
| Creme fraiche | 25 g |
Čekanku očistěte a omyjte, rozpulte a zbavte Košťálu. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, čekanku poduste asi 10 minut, podlévejte vývarem. Čekanku vložte do zapékací mísy. Smíchejte créme fraiche, vejce a koření a přelijte přes zeleninu. Nakonec posypte sýrem a slunečnicovými semínky. Pečte v předehřáté troubě na 200 C° asi 30 minut.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 450.217 Kj
| Bílkoviny | 6.89 g |
| Sacharidy | 1.79 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
| Tuky | 7.97 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.77 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 0.21 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





