Zapékané těstoviny s brokolicí

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Brokolice | 70 g | |
| Hrášek čerstvý | 40 g | |
| Mozzarella | 30 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Vejce | 1 kus | |
| Rajčata cherry | 1 hrst | |
| Oregano drcené | 2 špetky | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Jogurt selský 3,5 % tuku | 150 g | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
| Olej řepkový | 10 ml | |
| Těstoviny celozrnné | 100 g |
Troubu předehřejte na 190°C. Těstoviny uvařte dle návodu na obale. Doporučujeme volit těstoviny celozrnné, jsou nutričně hodnotnější, než klasické pšeničné těstoviny.
Na pánvi osmažte cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přisypte spařené růžičky brokolice a restujte dalších pět minut. Brokolici je dobré zařazovat často do stravy, je plná vitamínu a tvoří skvělý přísun železa. Dále přidejte pokrájenou papriku, rajčátka a hrášek. Společně ještě duste několik málo minut.
Jogurt prošlehejte s vejci a do směsi zamíchejte nastrouhanou mozzarelu a bazalku. Omáčku smíchejte se zeleninou a těstovinami. Dochuťte kořením a citrónovou šťávou. Dále osolte a opepřete a vše dejte do zapékací mísy a zapékejte cca 20 minut.
Těstoviny podávejte zakáplé olivovým olejem a snítkou čerstvé bazalky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 682.43072 Kj
| Bílkoviny | 8.92 g |
| Sacharidy | 14.25 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.58 g |
| Tuky | 7.2 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.75 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 4.33 g |
| Sodík | 0.08 g |
| Vápník | 38.03 g |
| Gi | 35.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





