Zeleninová jarní polévka s tofu
Ingredience na 1 porci
| Brambory | 100 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Cibule jarní | 1 kus | |
| Pórek | 0.5 kusy | |
| Sýr tofu | 100 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Petržel nať | 10 g | |
| Zeleninový vývar | 250 ml | |
| Olej řepkový | 7 ml | |
| Celer řapíkatý | 1 kus |
Na řepkovém oleji orestujeme cibulku, brambory pokrájené na kostičky a zalijeme vývarem. Povaříme cca 5 minut, poté přidáme kolečka pórku, proužky řapíkatého celeru a povaříme dalších 5 minut. Ke konci přidáme kostičky tofu, aby se prohřálo. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 255.488 Kj
| Bílkoviny | 3.02 g |
| Sacharidy | 8.37 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.05 g |
| Tuky | 1.5 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.07 g |
| Vláknina | 3.51 g |
| Vápník | 27 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Celer a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





