Cuketová pizza

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Bazalka čerstvá1 hrst
Olivy černé5 kusů
Vejce1 kus
Rajčata cherry1 hrst
Oregano drcené2 špetky
Žampiony čerstvé50 g
Cuketa0.5 kusy
Sýr eidam 40% tuku1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Rajčatový protlak30 g

Je u vás pizza kvůli svým dietetickým hodnotám v naprosté nemilosti? To jste asi ještě nezkoušeli její odlehčenou variantu! Těsto je z cukety a úplně bez mouky!

 

Cuketu si nastrouhejte na hrubém struhadle i se slupkou, poté jí rozprostřeme na prkénko a nechte chvíli odpočinout aby pustila vodu, kterou poté vymačkáte.

 

Dále přidejte sýr taktéž nastrouhaný nahrubo, vejce, bazalku, pepř a oregano. Vše důkladně promíchejte. Rovnoměrně rozvrstvěte na pečící papír a dejte péct do trouby předehřáté na 200°C na dobu 15 minut.

 

Poté upečenou placku vytáhněte, pomažte rajčatovým protlakem (dochuceným solí, pepřem, oreganem, česnekem a citrónovou šťávou) a poklaďte zbylými ingrediencemi. Vrch posypte zbytkem nastrouhaného sýru a dalších 15 minut pečte. 

 

Na konci posypte čerstvou bazalkou a podávejte. Pizza chutná výborně i po studenu.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.