Jak se dělá nejlepší smetanový základ na pizzu?


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Mouka hladká300 g
Čerstvé droždí11 g
Voda0.5 sklenice
Smetana zakysaná150 g
Česnek2 stroužky
Smetana ke šlehání100 ml
Kuřecí prsa1 kus
Ementál 45 % tuku200 g
Mozzarella400 g
Špenát čerstvý50 g
Olej olivový10 ml
Sůl2 špetky
Pepř2 špetky

Postup těsto

1

Jako první si z mouky, vody a droždí vytvoříte kvásek, poté k němu přidejte zbylou mouku, sůl, lžíci olivového oleje. Zpracujte v těsto a nechejte ho vykynout.

2

Pomoučněte si vál a po vykynutí si na něm pizza těsto rozdělte na tři rovnoměrné díly.

3

Vyválejte z nich placky ve tvaru pizzy a přesuňte je na předpřipravený plech s pečicím papírem.

4

V této chvíli si na kousky nakrájejte kuřecí maso, ochuťte ho svým oblíbeným kořením a na pánvi orestujte.

Postup smetanový základ na pizzu

1

Smíchejte společně zakysanou smetanu, 2 utřené stroužky česneku, sůl a pepř. Takto připravenou směsí hojně potřete rozválená těsta.

2

Zasypejte je nastrouhaným sýrem, pokapejte smetanou na šlehání a na závěr ozdobte orestovaným kuřecím masem.

3

Troubu si předehřejte na 250 °C. Jakmile dosáhne požadované teploty, vložte do ní plech a pečte zhruba 12 minut.

4

Na upečenou pizzu nasypejte špenátové listy, natrhanou mozzarellu a ještě na chvilku vložte do trouby.

5

Smíchejte si olivový olej s utřeným česnekem a pizza okraje tím potřete.

Smetanový základ na pizzu je jednou z možností, jak vyšperkovat recept na jeden z nejoblíbenějších receptů, tedy pizzu. Otázkou je, jak se dělá pizza smetanový základ, který tento božský, italský pokrm pozvedne na ještě vyšší úroveň. Krásně nadýchané těsto je doplněné italským smetanovým základem na pizzu s kuřecím masem a špenátem. Pokud vás dělání pizzy zaujalo, mohla by vás kromě smetanové omáčky na pizzu nadchnout také cuketová pizza. V cuketové pizze je kynuté těsto nahrazené cuketou. Navíc nebudete potřebovat ani mouku. Jedná se tak, na rozdíl od smetanové omáčky na pizzu, o zdravý recept.

Jak udělat pizza smetanový základ?

Otázkou je nejen, jak udělat smetanový základ na pizzu, nicméně jak jej udělat co nejlépe. O chutný zážitek se postará zejména dobře vykynutý kvásek, díky kterému bude vzniklá pizza krásně nadýchaná. Pakliže se někdo kynuté verze obává, spíše než recept na to, jak udělat pizza smetanový základ, může využít pizzu na plech. Ta je nekynutá a připravíte si ji během několika málo minut. Pro dochucení pizzy na smetanovém základě je ideální bazalka, typická bylinka italské kuchyně. Pokud ve vaší rodině někdo smetanu na pizze nesnese nebo zkrátka nevyhledává, nic nezkazíte ani běžným rajčatovým základem na pizzu. S tím se setkáme například u fitness pizzy nebo klasiky, jako je Margherita.

Smetanová pizza: finální dozdobení

Na upečenou pizzu na smetanovém základu nasypejte špenátové listy, natrhanou mozzarellu a ještě ji takto dozdobenou na chvilku vložte do trouby. Jakmile bude mít pizza krásně zlatavé okraje, z trouby ji vyndejte. Následně smíchejte olivový olej s utřeným česnekem a pizza okraje potřete. Nejspíš se s takovýmto mistrovským dílem budete chtít pochlubit na svých sociálních sítích. Hodilo by se tak vědět, jak fotit jídlo, aby vypadalo stejně tak skvěle, jako chutná.

Těsto na pizzu bez droždí

Snazší pizza variantou, kterou si můžete připravit, je těsto na pizzu bez droždí. Těsto na pizzu bez droždí je nejenom snazší, ale i rychlejší alternativou tradičního pizza receptu, který je dělaný z kynutého těsta. Avšak pizza recept bez droždí se připraví za použití pár ingrediencí a není vyžadováno kynutí. Nekynuté těsto na pizzu si doplňte surovinami podle vlastní volby. Pochutnáte si, ať už zvolíte salám, šunku nebo třeba tuňáka.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 903.195 Kj

Bílkoviny49.95 g
Sacharidy7.1 g
Sacharidy z cukrů4.09 g
Tuky5.85 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol1 g
Vláknina6.06 g
Sodík0.01 g
Vápník0.76 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.