Bulgurové rizoto s kuřecím masem

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Bazalka čerstvá | 0.5 hrsti | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Kuřecí prsa (restovaná) | 100 g | |
| Cibule | 1 kus | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Paprika žlutá | 1 kus | |
| Pórek | 0.5 kusy | |
| Oregano drcené | 1 špetka | |
| Bulgur | 70 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Kmín | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 3 g |
Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.
Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.
Očistěte, nakrájejte a orestujte kuřecí maso. V průběhu maso dochuťte solí, pepřem a oregánem. Zeleninu si omyjte, nakrájejte a mírně opečte na pánvi. Zeleninu okořeňte a smíchejte s kuřecím masem.
Bulgur uvařte dle návodu na obale a podávejte vedle směsi zeleniny a masa nebo vše společně promíchejte a vytvořte tak skvělé bulgurové rizoto. Na konec posypte čerstvou bazalkou a zakápněte citrónem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 652.3403 Kj
| Bílkoviny | 5.61 g |
| Sacharidy | 25.34 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.5 g |
| Tuky | 4.84 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.99 g |
| Vláknina | 10.19 g |
| Vápník | 37 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





