Domácí hamburger se salátem

Ingredience na 1 porci
| Salát ledový | 50 g | |
| Vejce | 1 kus | |
| Cibule červená | 1 kus | |
| Oregano drcené | 1 špetka | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Rajčata | 2 kusy | |
| Dalamánek | 40 g | |
| Hovězí mleté | 100 g |
Mleté hovězí smíchejte s vejcem, solí, pepřem a nasekaným oregánem a petrželkou.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte cca 4-5 minut po každé straně, až budou dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed.
Rozpečte vnitřní stranu celozrnných housek. Smíchejte majonézu (můžete nahradit bílým jogurtem) s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger.
Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla!
TIPY:
- Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
- Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
- K hamburgeru se perfektně hodí malé pivo a nezapomeňte na papírové ubrousky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 466.4603 Kj
| Bílkoviny | 7.59 g |
| Sacharidy | 6.16 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.51 g |
| Tuky | 5.78 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.7 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 2.08 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





