Grilovaná zelenina ve filo těstě
Ingredience na 1 porci
| Česnek | 3 stroužky | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Lilek | 0.5 kusy | |
| Paprika červená | 0.5 kusy | |
| Paprika žlutá | 0.5 kusy | |
| Cuketa | 0.5 kusy | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Jogurt selský 3,5 % tuku | 150 g | |
| Ocet balzamiko | 2.5 g | |
| Koření provensálské | 1 špetka | |
| Těsto filo | 40 g |
Troubu si předehřejeme na 177°C. Připravíme se zapékací mističky, jemně vymažeme olejem. Listy fila těsta nakrájíme na čtverce asi 8 x 8 cm a po čtyřech skládám na sebe a vždy vymažeme jednotlivé listy uprostřed olejem, až vytvoříme hvězdičku. vložíme do mističek a vytvoříme košíčky. Pečeme v předehřáté troubě asi po dobu 7 minut dozlatova. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, potřeme marinádou z oleje, octa, prolisovaných stroužků česneku, soli, pepře a provensálského koření. Lehce ogrilujeme a dáme do upečených košíčků. Přelijeme dipem z jogurtu, utřeného česneku, soli, pepře a nasekaných bylinek.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 472.14 Kj
| Bílkoviny | 4.87 g |
| Sacharidy | 18.49 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.36 g |
| Tuky | 4.9 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.93 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 7.37 g |
| Vápník | 1.02 g |
| Gi | 35 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





