Cizrna na paprice

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Arašídy | 50 g | |
| Zázvor kořen čerstvý | 10 g | |
| Cizrna v suchém stavu | 300 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Kmín | 1 špetka | |
| Koření paprika mletá | 1 špetka | |
| Olej řepkový | 5 ml |
Mnozí si k cizrně hledají cestu jen těžko, ale kro si ji jednou oblíbí, ten si s ní rád zaexperimentuje v mnoha zajímavých cizrnových receptech. A proč je tak skvělá? Obsahuje mnoho vitamínů a antioxidantů a navíc má minimum tuku.
Den předem si namočte cizrnu do čisté vody a nechte ji přes noc nabobtnat. Před samotným vařením vodu slijte.
V mixéru si rozdrťte arašídy na jemno, přidejte třetinu připravené cizrny, kousek zázvoru, česnek a přibližně deci vlažné vody. To celé si umixujte na hladkou kaši.
Poté si na kvalitní pánvi rozpalte olej a zlehka na něm orestujte lžičku kmínu a lžičku mleté sladké papriky. Koření pečlivě míchejte, aby se vám nepřipálilo a po několika vteřinách přidejte zbylé dvě třetiny cizrny.
Cizrnu orestujte a po té podlijte trochou vody.
Když je cizrna hotová, přimíchejte k ní arašídovo-cizrnovou kaši. Krátce vše společně provařte a ochuťte podle libosti.
Na ozdobu použijte čerstvé bylinky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 167.856 Kj
| Bílkoviny | 0.68 g |
| Sacharidy | 1.89 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
| Tuky | 1.47 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 0.18 g |
| Sodík | 0.13 g |
| Vápník | 0.01 g |
| Gi | 0.75 |
Alergeny
- Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní
Graf nutričních hodnot





