Středomořský tuňák

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek2 stroužky
Bazalka čerstvá1 hrst
Paprika červená0.5 kusy
Paprika žlutá0.5 kusy
Paprika zelená0.5 kusy
Chilli paprička1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata1 kus
Koření paprika mletá1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Olej řepkový3 ml
Tuňák pečený125 g

Tuňáka osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme cca 10 minut v ledničce odležet. Zeleninu nakrájíme na menší kostky. Polovinu česneku nasekáme na jemno a druhou polovinu nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si osmahneme cibulku nakrájenou najemno, přidáme zeleninu, česnek nasekaný najemno, čili a koření a dusíme společně asi 10 minut. Na jiné pánvi si opečeme rybu, kterou nejprve osušíme a znovu okořeníme a pokapeme citronem. Také přidáme česnek na plátky. Rybu pečeme cca 2,5-3 minuty z každé strany. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 666.287 Kj

Bílkoviny5.84 g
Sacharidy28.38 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky5.25 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina11.18 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.