Raw boršč
Ingredience na 1 porci
| Mrkev | 1 kus | |
| Červená řepa | 100 g | |
| Pažitka | 0.5 hrsti | |
| Pomeranč | 30 g | |
| Rajčata | 2 kusy | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
| Celer řapíkatý | 1 kus | |
| Zelí bílé | 100 g |
Půlku řepy, 1 část mrkev, rajčata a pomeranč umixujte v vodou v mixeru.. Zelí nakrouhejte na nudličky, petržel, řapíkatý celer a pažitku pokrájejte na kostičky. Druhou půlku řepy a mrkve nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte olej a šťávu s citronu. Pokud chcete, můžete za stálého míchání ohřát – ne však více jak na 40° C.
Tip: doporučujeme vyzkoušet i zeleninový boršč, který kromě toho, že neobsahuje maso, je totožný s tradičním receptem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 267.745 Kj
| Bílkoviny | 2.32 g |
| Sacharidy | 12.02 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.09 g |
| Tuky | 0.52 g |
| Vláknina | 6.3 g |
| Gi | 44.4 |
Alergeny
- Celer a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





