Jablečná polévka s kari
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Máslo | 10 g | |
| Jablko | 200 g | |
| Smetana zakysaná | 35 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
| Zeleninový vývar | 200 ml | |
| Máta bylinka | 1 g | |
| Koření kari | 1 špetka | |
| Mangové čatní | 35 g |
Na másle zpěňte cibuli dozlatova.. Přidejte kari a ještě asi minutu míchejte. Zalijte vývarem, přidejte oloupaná jablka a vařte 15–20 minut doměkka. Rozmixujte dohladka spolu s čatní(1 polévková lžíce) a citronovou šťávou. Mátu nasekejte na drobno a přimíchejte do polévky. Vychlaďte a před podáváním vmíchejte smetanu, sůl a pepř. Ozdobte mátou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 263.907 Kj
| Bílkoviny | 1.23 g |
| Sacharidy | 11 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.49 g |
| Tuky | 1.19 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.64 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Vláknina | 3.11 g |
| Sodík | 0.21 g |
| Vápník | 37.01 g |
| Gi | 38 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





