Dýňová polévka

Ingredience na 1 porci:

Cibule0.5 kusy
Olej olivový2 ml
Dýně hokkaido (po tepelné úpravě)150 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Zeleninový vývar400 ml
Smetana na vaření 10%50 g
Koření kari3 špetky

Podzim je tu a s ním také Dýně Hokkaido. Na tuto dýni se zaměřte, pokud vás nebaví zbavování dýní od slupek. Hokaido se neloupe, používá se i se slupkou, jako jediná má takovou slupku, která teplem změkne

 

Cibuli si nakrájejte na kostičky a zesklovaťte na trošce oleje. Dýni si omyjte a nakrájejte na kostičky, posypte kvalitním kari kořením a spolu s cibulí lehce osmahněte, než přidáte zeleninový vývar.

 

Poté vařte do změknutí cca 30 minut.

 

Vše důkladně rozmixujte, přidejte smetanu a znovu přiveďte k varu. Nakonec polévku ještě osolte a opepřete.   

 

NÁŠ TIP:

  • v polévce můžete odměnit smetanu za rostlinnou variantu a mít tak polévku veganskou
  • také doporučujeme zkusit kokosové mléko pro exotický šmrnc
  • s chilli nebo zázvorem dodáte polévce zcela nové chuťové rozměry
  • polévku stejně dobře, ne-li chutněji, uděláte také z dýně pečené

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.