Polévka couračka

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Brambory bez slupky50 g
Sůl1 špetka
Kmín1 špetka
Zelí kysané110 g
Pohanková kaše instantní35 g
Jogurt řecký bílý 0 % tuku30 g

Není třeba kupovat doplňky stravy, či exotické ovoce, abyste podpořili své zdraví! V regálech obchodů najdete mnohem levnějšího a zdravějšího pomocníka – kysané zelí.  

 

Brambory dobře omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky, zalijte vodou, přidejte kmín, sůl a dejte vařit. Kysané zelí v případně potřeby prolijte vodou a nakrouhejte. Nakrouhané zelí přidejte k poloměkkým bramborám a vařte doměkka.  

 

Polévku můžete zjemnit jogurtem, zahustit kaší, případně dochutit oblíbenými bylinkami. Následně nechte polévku zhruba 3 minuty odstát a můžete podávat.

 

Doporučujeme polévku zasypat čerstvými bylinkami a podávat s kouskem čerstvého kváskového pečiva a ztraceným vejcem / vejcem natvrdo.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.