Polévka z pečených paprik

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Česnek | 1 stroužek | |
| Brambory | 50 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Olej olivový | 10 ml | |
| Paprika červená | 3 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Zeleninový vývar | 300 ml | |
| Ocet balzamiko | 3 g |
Krásné červené papriky jsou dominantou léta. Jejich výrazná barva je způsobená velkým množstvím flavonoidů, což jsou důležité antioxidanty. Paprika mimo to obsahuje několikanásobně víc vitamínu C než citrusové plody.
Červené papriky si omyjte, podélně překrojte v půli a vyndejte jádřinec se semínky. Poloviny paprik rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200° přibližně 20 minut dozlatova.
Upečené papriky nechte vychladnout a poté je zbavte slupky. Díky předešlému pečení by to mělo jít poměrně snadno.
Poté si oloupejte bramboru a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Dále si na kapce rozpáleného olivového oleje osmahněte nasekaný česnek a cibuli, přidejte oloupané pečené papriky a nastrouhanou bramboru a zalijte domácím zeleninovým vývarem. Pokud nemáte vývar, postačí vám voda. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.
Na závěr celou směs rozmixujte do hladkého krému, osolte, opepřete a ochuťte balzamikovým octem.
Na talíři ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 382.229 Kj
| Bílkoviny | 2.66 g |
| Sacharidy | 15.64 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
| Tuky | 4.32 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 5.17 g |
| Vápník | 37.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





