Pohankové perníčky

Ingredience na 1 porci
| Máslo | 15 g | |
| Vejce | 1 kus | |
| Med včelí (7 g) | 1 lžička | |
| Mouka pohanková | 60 g | |
| Kypřící prášek do pečiva | 3 g | |
| Perníkové koření | 1 špetka |
Pohanka je přirozeně bezlepková a tento recept je tudíž vhodný při celiakii, alergii na lepek a vůbec pro každého, kdo má rád zdravé mlsání.
Nejdříve si v míse smíchejte všechny sypké suroviny, tedy pohankovou mouku, prášek do pečiva a podle chuti perníkového koření.
V jiné misce si ušlehejte změklé máslo s medem. Poté do krému zašlehejte také vejce a postupně přisypávejte smíchané sypké suroviny.
Vypracujte kompaktní hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po odležení vyválejte z těsta 3 mm silný plát a vykrajujte různé tvary.
Pečte v troubě na 170° asi 10 minut. Hotové perníčky můžete zdobit podle libosti nebo je jíst samotné.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 486.1403 Kj
| Bílkoviny | 6.3 g |
| Sacharidy | 7.14 g |
| Tuky | 6.28 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.06 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 0.02 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 0.05 g |
| Gi | 65 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





