Zaalouk marocký salát

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 0.5 kusy | |
| Česnek | 1 stroužek | |
| Jogurt bílý 0 % tuku | 1 kus | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Olivy černé | 1 kus | |
| Lilek | 0.5 kusy | |
| Chilli paprička | 1 kus | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Rajčata | 2 kusy | |
| Limetková šťáva čerstvá | 1 ml | |
| Koriandr nať | 1 hrst | |
| Římský kmín | 1 špetka |
Vyzkoušejte tento výborný salát, jehož základem je pečený lilek a rajčata. Můžete ho připravit jako předkrm nebo klidně jako přílohu a nejlepší je podávaný za studena!
Ingredience pro 4 osoby:
- 3 lilky
- 500 g spařených rajčat
- limetka
- 1 červená cibule
- 2 až 3 stroužky česneku
- koriandr
- římský kmín
- černé olivy
- česnek
- Chilli
- olivový olej
- himalájská sůl
- jogurt
Nejdříve nechte předehřát troubu na 180 až 200 stupňů. Opláchněte lilky, podélně je rozřízněte a propíchejte vidličkou. Rozpůlené lilky dejte na pečící papír do vyhřáté troubyasi na 30 minut. Hotové lilky poznáte jednoduše tak, že budou krásně měkké.
Po upečení nechte lilky lehce vychladnout a vidličkou je vydlabejte, oddělte dužinu od slupky. Dužinu z lilků nasekejte nožem nebo rozmixujte a dejte do mísy. Lehce je můžete zakápnout šťávou z limetky, aby lilky dál nehnědly.
Na olivovém oleji v pánvi osmažte červenou cibulku, přidejte spařená rajčata a společně prohřejete. Dále přidejte směs z lilků, prolisujte česnek, přidejte nasekanou nať koriandru, římský kmín, šťávu z jedné limetky, sůl a dále můžete přidat chilli podle vlastní chuti.
Salát je nejlepší podávat za studena, zasypaný koriandrem, najemno nakrájenou cibulkou, olivami a pokapaný olejem. Zaalouk můžete podávat s rozpečenou pitou, oblíbeným pečivem nebo jako náplň to tortilly.
Tip: Před podáváním do salátu ještě přidejte bílý jogurt, výborně zjemní chuť celého jídla.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 851.529 Kj
| Bílkoviny | 17.34 g |
| Sacharidy | 23.91 g |
| Sacharidy z cukrů | 14.78 g |
| Tuky | 3.03 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.01 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.23 g |
| Vláknina | 7.4 g |
| Vápník | 144.05 g |
| Gi | 0.23 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





