Borůvkový koláč

Ingredience na 1 porci

Vejce1 kus
Med včelí (7 g)6 lžiček
Borůvky60 g
Kokos strouhaný40 g
Kypřící prášek do pečiva4 g
Olej kokosový20 ml

Další oblíbený mikrovlnkový koláč, tentokrát borůvkový.

Borůvky obsahují velké množství vitaminu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály, obsahují také prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou borůvky také pochlubit vysokým obsahem železa.

 

Borůvky umixujte tyčovým mixérem, poté je ve větší míse smíchejte se všemi ingrediencemi. Dejte do hrnečku a dejte péct do mikrovlnné trouby po dobu cca 2-3 minut na její nejvyšší výkon.

 

Po vyndání můžete ozdobit rozmixovanými borůvkami a kokosem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 490.8353 Kj

Bílkoviny6.29 g
Sacharidy6.68 g
Tuky7.12 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.45 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.05 g
Sodík0.07 g
Vápník0.05 g
Gi65

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.