Cizrna s lilkem v rajčatové omáčce

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Česnek | 1 stroužek | |
| Lilek | 0.5 kusy | |
| Cizrna v suchém stavu | 50 g | |
| Majoránka | 2 špetky | |
| Rajčata v plechovce | 100 g | |
| Máslo ghee | 15 g | |
| Koriandr nať | 1 hrst |
Cizrna je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, proto se skvěle hodí do veganského jídelníčku. V kuchyni má navíc opravdu všestranné využití – dělá se z ní mouka, je skvělá jako příloha nebo do salátů.
Nejdříve je potřeba připravit si suchou cizrnu. Nechte ji přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte a zalijte novou čerstvou vodou a spolu s hrstí majoránky přiveďte k varu.
Cizrnu uvařte do měkka, zceďte a poté teprve osolte.
V dalším kroku si nakrájejte očištěnou zeleninu. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek na plátky, lilek na nudličky a rajčata na kostičky.
Na kvalitní pánvi si rozpalte lžíci ghee a veškerou zeleninu na něm osmahněte. Vše společně restujte cca 10 minut, poté přidejte cizrnu a podlijte trochou vody. Směs dobře promíchejte a nechte ještě několik minut prohřát.
Nakonec posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 391.12 Kj
| Bílkoviny | 2.4 g |
| Sacharidy | 14.51 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.03 g |
| Tuky | 1.48 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.63 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Cholesterol | 0.03 g |
| Vláknina | 5.09 g |
| Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





