Cizrnová pánev

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Česnek | 1 stroužek | |
| Olej olivový | 3 ml | |
| Salát ledový | 50 g | |
| Zázvor kořen čerstvý | 3 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Kmín | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
| Cizrna ve slaném nálevu | 100 g | |
| Rajčata v plechovce | 200 g | |
| Koriandr nať | 1 hrst |
Cizrna je chutná luštěnina, kterou můžete znát i pod názvem "římský hrách". Je zdraví prospěšná a navíc neobsahuje lepek, takže je vhodná při bezlepkové dietě.
Na pánev si připravte olej, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, kmín a společně opečte cca 2 minuty.
Poté přidejte scezenou uvařenou cizrnu a sušená rajčata. Cizrnu můžete použít konzervovanou nebo si doma namočit suchou cirnu a uvařit. Společně povaříte cca 5 minut. Dochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou a přidejte čerstvý koriandr.
Dále si podle návodu na obalu uvařte quinou, nechte mírně vychladnout a podávajte s cizrnovou směsí na ledovém salátku.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 329.882 Kj
| Bílkoviny | 1.42 g |
| Sacharidy | 10.63 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.05 g |
| Tuky | 1.29 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 3.1 g |
| Sodík | 0.13 g |
| Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





