Hlívový guláš

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Hlíva ústřičná | 125 g | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Chléb žitný (50g) | 1 krajíc | |
| Cibule červená | 0.5 kusy | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Kmín | 1 špetka | |
| Koření paprika mletá | 1 špetka | |
| Majoránka | 1 špetka | |
| Zeleninový vývar | 250 ml |
Guláš, který je hotový do hodiny! Recept na hlívový guláš se rychle ujme v celé rodině. Lidé na něj totiž nedají dopustit. Je opravdu rychlý, voňavý a navíc opravdu chutný recept. Hlívový guláš bude jistě chutnat i lidem, kteří houbám obvykle příliš nedají.
Do většího hrnce dejte olej, vsypte cibuli a opékejte zhruba 5 minut doměkka. Přidejte všechno koření a krátce opečte, aby se rozvonělo. Opatrně, paprika má tendenci se připalovat a může také zhořknout, a tak to s opékáním nepřežeňte. Dále přisypte nakrájené houby a krátce je orestujte. Přídejte česnek, zalijte vývarem nebo vodou, osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu a vařte asi 15 minut.
Po 15 minutách vaření přidejte dále pokrájené papriky a vařte dalších 15 minut, dokud houby nezměknout. Omáčku zahustěte rozdrobeným chlebem a nechte na mírném plameni provařit tak dlouho, dokud se chléb v omáčce dokonale nevstřebá. Pokud se odvařilo příliš velké množství tekutiny, zřeďte guláš ještě trochou vody.
Z konce vaření přidejte majoránku dle chuti a okořeňte guláš pepřem a solí. Podávejte ideálně s kvalitním žitným kváskovým pečivem.
*Vyzkoušejte také další recepty z hub.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 785.394 Kj
| Bílkoviny | 5.24 g |
| Sacharidy | 31.45 g |
| Tuky | 4.53 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.94 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 7.03 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





