Jáhlová kaše
Ingredience na 1 porci
| Máslo | 5 g | |
| Jáhly vařené | 50 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Voda | 2 sklenice |
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, abychom se zbavili hořké chuti. Pak je uvaříme do měkka v poměru 1:2, jako u rýže.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 36.47 Kj
| Bílkoviny | 0.05 g |
| Sacharidy | 0.24 g |
| Tuky | 0.83 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.51 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Vláknina | 0.01 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





