Kedlubnový krém
Ingredience na 1 porci
| Máslo | 5 g | |
| Mléko polotučné | 100 ml | |
| Brambory | 50 g | |
| Ředkvičky | 50 g | |
| Cibule jarní | 2 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Kedlubna bílá | 300 g | |
| Lučina | 15 g | |
| Muškátový oříšek mletý | 1 g | |
| Zeleninový vývar | 200 ml |
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou kedlubnu a brambory. Zalijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, sůl, pepř a povaříme do změknutí. Přilijeme sojové mléko a vše rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené jarní cibulkou , s chlebem namazaným lučinou a obloženým plátky ředkviček.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 103.216 Kj
| Bílkoviny | 0.77 g |
| Sacharidy | 1.69 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.06 g |
| Tuky | 1.53 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.78 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Vláknina | 0.46 g |
| Vápník | 27 g |
| Gi | 0.45 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





