Krevety s dušenou zeleninou
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Olivy zelené | 3 kusy | |
Cibule červená | 1 kus | |
Lilek | 0.5 kusy | |
Paprika červená | 1 kus | |
Paprika žlutá | 1 kus | |
Tymián | 10 g | |
Cuketa | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rajčata | 1 kus | |
Koření paprika mletá | 1 špetka | |
Máta bylinka | 2 g | |
Mandle loupané plátky | 1 g | |
Krevety střední | 200 g | |
Olej kokosový | 5 ml |
Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Na rozpálené pánvi si osmahneme cibuli a česnek. Přidáme zbytek zeleniny, okořeníme červenou paprikou, solí a pepřem. Vše společně podusíme 15-20 minut. Krevety mezitím osmahneme na jiné pánvi z obou stran po dobu 2 minut a nakonec je vmícháme do zeleniny. Ozdobíme mandlemi a mátou.
Krevety s dušenou zeleninou podávejte s nudlemi nebo rýží. Obecně jsou recepty s krevetami nejpodávanější se zmíněnými přílohami. Případně vyzkoušejte recepty s krevetami s těstovinami.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 621.498 Kj
Bílkoviny | 6.03 g |
Sacharidy | 23.02 g |
Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
Tuky | 5.95 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.21 g |
Vláknina | 9.24 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Korýši a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot