Bezlepkové špagety s mrkví

Ingredience na 1 porci:

Mrkev1 kus
Olej olivový10 ml
Smetana zakysaná15 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať10 g
Špagety bezlepkové100 g

Když budeš jíst hodně mrkve, nebudeš nikdy potřebovat brýle – říkávaly naše babičky i maminky. Vitamin A, který je v mrkvi obsažený, má opravdu pro zdravý zrak příznivé účinky.

 

I když ale sníte denně jednu a více kusů mrkve, nemusíte ke zdraví svých očí vůbec přispívat. Žvýkáním syrové mrkve využijete pouze zhruba 5 % množství beta-karotenu obsaženého v jednom kořeni. Už jen nastrouháním mrkve můžete jeho účinky zvýšit na 30 %, ale vůbec nejlepší možností je zeleninu povařit a podávat ji s tukem.

 

Bezlepkové špagety uvařte v osolené vodě podle návodu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo nebo tuk a vložte do něj kari koření a nudličky mrkve, 5 minut duste.

 

Poté přimíchejte kysanou smetanu a špagety. Promíchejte, posypte nakrájenou petrželovou natí a můžete podávat.   

 

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.