Marinované tofu na bylinkách

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Česnek | 2 stroužky | |
| Olej olivový | 10 ml | |
| Sýr tofu | 150 g | |
| Tymián | 1 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Rozmarýn | 1 g | |
| Omáčka sojová | 1 g | |
| Bobkový list | 1 kus | |
| Koření nové | 1 lžička |
Tofu je oblíbenou náhradou masa u vegetariánů a veganů. Vyrábí se ze sójipodobně jako například sýr a je možné jej připravit na bezpočet chutných způsobů.
Nejdříve ze všeho si připravte marinádu. Začněte tím, že do středně velké misky nalijte olivový olej. Přidejte oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidejte bylinky a dochuťte kořením a sojovou omáčkou.
Tofu nakrájejte na kostičky a naložte ho do vzniklé marinády. Dobře promíchejte a nechte v ideálním případě naložené přes noc.
Druhý den vyjměte tofu z marinády, nechte lehce okapat od oleje a zprudka opečte na rozpálené pánvi.
Jako příloha se hodí v podstatě cokoliv. Chutné jsou například pečené brambory a nebo lehký zeleninový salátek.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 293.7485 Kj
| Bílkoviny | 1.69 g |
| Sacharidy | 11.99 g |
| Sacharidy z cukrů | 6 g |
| Tuky | 1.52 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 3 g |
| Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





