Marinované tofu s pečeným bramborem

Ingredience na 1 porci

Cibule0.5 kusy
Česnek1 stroužek
Olej olivový8 ml
Sýr tofu90 g
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rozmarýn1 g
Omáčka sojová5 g
Bobkový list1 kus
Koření nové0.5 lžičky
Brambory batáty pečené80 g

Tofu je oblíbenou náhradou masa u vegetariánů a veganů. Vyrábí se ze sóji a je možné jej připravit na bezpočet chutných způsobů.

 

ˇ

Nejdříve ze všeho si připravte marinádu. Začněte tím, že do středně velké misky nalijte olivový olej. Přidejte oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidejte bylinky – po špetkách dle vlastní chuti a dochuťte kořením a sojovou omáčkou.

 

Tofu nakrájejte na kostičky a naložte ho do vzniklé marinády. Dobře promíchejte a nechte v ideálním případě naložené přes noc.

 

Druhý den vyjměte tofu z marinády, nechte lehce okapat od oleje a zprudka opečte na rozpálené pánvi.

 

Jako příloha se hodí v podstatě cokoliv. Chutné jsou například pečené batáty. Ty si připravíte jednoduše tak, že brambory očistíte (nemusí se loupat) a nakrájíte na požadovaný tvar (například hranolky). Dáte je do předehřáte trouby na 200 stupňů lehce pokapané olivovým olejem a pečete cca 25 minut do změknutí.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 297.5168 Kj

Bílkoviny1.71 g
Sacharidy12.2 g
Sacharidy z cukrů6.06 g
Tuky1.52 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3.03 g
Vápník37.01 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.