Nepečený jablečno- banánový crumble
Ingredience na 1 porci
| Banán | 100 g | |
| Jablko | 50 g | |
| Med včelí (7 g) | 2 lžičky | |
| Ořechy vlašské | 0.5 hrsti | |
| Ovesné vločky | 1 hrst | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Skořice | 1 g | |
| Voda | 1 sklenice | |
| Pomerančová kůra | 1 g | |
| Jogurt řecký bílý 0 % tuku | 10 g | |
| Škrob bramborový | 1 g | |
| Mouka mandlová | 30 g | |
| Cukr hnědý třtinový | 50 g | |
| Máslo kokosové | 15 g |
V malém hrnci, na mírném plameni, si za stálého míchání rozpustíme med spolu se škrobem. Pak přidáme skořici, pomerančovou kůru, znovu promícháme a přidáme ovoce, nakrájené na menší kostky, které jsme obalili v medové směsi. Nakonec přiléváme po troškách vodu, dokud nevznikne poměrně hustá konzistence a jablko nezměkne. Zakryjeme pokličkou. Posypka: Mouku, ovesné vločky, cukr, opečené ořechy a sůl smícháme v hluboké misce. Pak přidáme kokosové máslo a prsty ho vmícháme do směsi. Na talíř položíme ovocnou směs, na ní pokládáme drobenku a před podáváním dozdobíme řeckým jogurtem.
Tip! Velmi oblíbený je také pouze jablečný crumble z ovesných vloček. Ideální je jablečný crumble podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 949.8095 Kj
| Bílkoviny | 6.44 g |
| Sacharidy | 28.56 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.06 g |
| Tuky | 6.66 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 3.99 g |
| Sodík | 0.21 g |
| Vápník | 0.02 g |
| Gi | 173 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





