Omeleta z cizrnové mouky

Ingredience na 1 porci:

Hořčice plnotučná2 g
Brambory5 g
Olej olivový5 ml
Cibule šalotka0.5 kusy
Oregano drcené1 špetka
Žampiony čerstvé10 g
Kmín1 špetka
Kurkuma mletá1 špetka
Mouka cizrnová60 g
Černá sůl2 špetky
Lahůdkové droždí2 lžičky

První si nakrájejte na tenké plátky cibulku a krátce ji opečte na pánvi s olejem. Přihoďte k ní hrst pokrájených žampiónu a kousek brambory, kterou jste si pokrájeli na velmi tenké plátky (aby se brambora propekla a nezůstala syrová).

 

Mezitím si smíchejte cizrnovou mouku se všemi sypkými ingrediencemi, promíchejte, přidejte lžičku hořčice a dolijte vodou do konzistence připomínající těsto na palačinky (raději  trochu hustší, než řidší).

 

Když jsou žampióny s bramborem na pánvi dobře opečené, tak je zalijte směsí a přiklopte pánev pokličkou. Pod pokličkou nechte omeletu opékat cca 5 minut a poté, co půjde omeleta dobře obrátit, tak ji obraťte a necelých 5 minut opékejte i z druhé strany.

 

Při dochucování omelety černou solí, která jí dodá skvělou vaječnou chuť, buďte opatrní, jelikož černá sůl je silnější, než klasická. Také s kurkumou opatrně, omeletě dodá nažloutlou barvu, jako by byla vaječná, ale je taktéž velmi aromatická!

 

Omeletu podávejte se salátkem, výborně se k ní hodí například také hummus.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.