Hummus z avokáda a cizrny

Ingredience na 1 porci:

Olej olivový1 ml
Avokádo čerstvé40 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cizrna ve slaném nálevu100 g
Koriandr mletý1 špetka
Římský kmín1 špetka

Cizrna je příkladem toho, že za málo peněz uvaříte skvělý oběd pro celou rodinu. Cizrna neboli římský hrách či garbanzo pochází z oblasti Středního východu a většina lidí ji má spojenou především s oblíbenou arabskou pochoutkou, s hummusem. Ukážeme vám netradiční kombianci této arabské pochoutky s avokádem!

 

 

Avokádo se řadí mezi ovoce s nejnižším obsahem vody – jako banány nebo olivy. Dále avokádo obsahuje nejvíce železa a tuků v porovnání s ostatními druhy ovoce.

 

Železo pomáhá proti anémii a doporučuje se konzumovat zejména těhotným ženám. Co se týče vysokého obsahu tuků, tak nemějte obavy, je dokázáno, že tuky z avokáda výrazně snižují hladinu cholesterolu.

 

 

  1. Všechny ingredience rozmixujeme dohladka.
  2. Přidejte prví 1PL olivového oleje a pokud bude směs stále příliš hustá, zředíme olejem nebo vodou.
  3. Směs okořeňte římským kmínem, koridrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem podle vlastní chuti.
  4. Hummus se skvěle hodí k čerstvé nakrájené zelenině, celozrnnému pečivu, opečeným tortillám a nebo jako dresink do salátů.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.