Dýňové lívanečky

Ingredience na 1 porci:

Voda čistá0.004 litry
Kefír100 g
Vejce1 kus
Med včelí (7 g)2 lžičky
Dýně hokkaido (po tepelné úpravě)30 g
Kypřící prášek do pečiva16 g
Mouka špaldová75 g

Podzim je tu a s ním také Dýně Hokkaido. Na tuto dýni se zaměřte, pokud vás nebaví zbavování dýní od slupek. Hokaido se neloupe, používá se i se slupkou, jako jediná má takovou slupku, která teplem změkne. 

 

Dýni omyjte, rozkrojte, zbavte semínek a pokrájejte na kostky. Ty vyskládejte na pečící papír a pečte po dobu 45 minut na 180°C.

 

Dýni nechte vychladnout a poté důkladně rozmixujeme. Dále přimíchejte zbylé ingredience.

 

Rozehřejte pánev s kapkou másla, nebo oleje a můžete malou naběračkou tvořit lívance na. Nebo doporučujeme použít pánev přímo na lívance – lívanečník. Z každé strany nechte opékat cca 2 minuty a kontrolujte, jestli se lívance nepřipalují.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.