Papriková polévka

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Brambory | 1 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Olej olivový | 10 ml | |
| Cibule červená | 1 kus | |
| Paprika červená | 3 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Zeleninový vývar | 300 ml | |
| Ocet balzamiko | 3 g |
Červené papriky si omyjte, podélně překrojte v půli a vyndejte jádřinec se semínky. Poloviny paprik rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200° přibližně 20 minut dozlatova.
Upečené papriky nechte vychladnout a poté je zbavte slupky. Díky předešlému pečení by to mělo jít poměrně snadno.
Poté si oloupejte bramboru a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Dále si na kapce rozpáleného olivového oleje osmahněte nasekaný česnek a cibuli, přidejte oloupané pečené papriky a nastrouhanou bramboru a zalijte domácím zeleninovým vývarem. Pokud nemáte vývar, postačí vám voda. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.
Na závěr celou směs rozmixujte do hladkého krému, osolte, opepřete a ochuťte balzamikovým octem.
Na talíři ozdobte olivovým olejem, čerstvou bazalkou a podávejte.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 219.229 Kj
| Bílkoviny | 1.81 g |
| Sacharidy | 7.64 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
| Tuky | 4.08 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 2.19 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





