Polévka z pečené červené řepy

Ingredience na 1 porci

Cibule0.5 kusy
Máslo1 g
Mléko plnotučné1 ml
Červená řepa90 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Majoránka1 špetka
Zeleninový vývar1 ml

Říká se, že červená řepa má blahodárné účinky na lidské zdraví. Zejména pro někoho, kdo má problémy s krví. A také se říká, že zlepšuje náladu. Tak si udělejte svoji řepovou a mějte hezčí den!

Polévku můžete udělat z vařené nebo pečené řepy. My ji doporučujeme upéct, má pak lepší chuť.

ˇ

 

 

 

Na 4 menší porce:

  • 5-6 kusů řepy
  • 1 velká cibule
  • máslo/olej na zesklovatění cibulky
  • plnotučné mléko – na zjemnění
  • Zeleninový vývar
  • Majoránka
  • Sůl a pepř

 

 

Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky – čím menší, tím se budou kratší dobu péct. Řepu upečeme v troubě, přidáme k cibulce, kterou jsme si usmažili na másle a vše zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina ponořená.

 

Chvíli povaříme a potom vše rozmixujeme. Můžeme přidat rostlinnou smetanu, kokosové mléko nebo plnotučné mléko na zjemnění chuti.

 

Dobrou chuť!

Dalšími polévkami se můžete inspirovat zde.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 236.022 Kj

Bílkoviny1.06 g
Sacharidy9.14 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky1.11 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.53 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina3.03 g
Vápník37 g
Gi0.3

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.