Pravá domácí tatarka recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Okurka kyselá2 kusy
Majonéza40 ml
Hořčice dijonská15 g
Worcester7 ml
Sůl2 špetky
Pepř2 špetky

Domácí tatarka recept

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi malé kousky.

2

Nakládané okurky také nakrájejte na drobné kostky a smíchejte s cibulí.

3

Přidejte 4 lžíce majonézy, 2 lžičky dijonské hořčice a 1 lžičku worcesterské omáčky. Důkladně míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

4

Omáčku osolte a opepřete podle chuti.

5

Hotovou tatarku přendejte do nádoby s víkem a uložte do chladničky. Nechejte odležet alespoň hodinu.

Tatarka je jedním z těch klasických zástupců, kterými se může pochlubit česká kuchyně. Ačkoliv tatarská omáčka pochází z Francie, u nás natolik zdomácněla, že ji spousta obyvatel považuje za českou. Tato pikantní omáčka se stala oblíbeným doplňkem nejen k rybím pokrmům, ale také k různým druhům smažených jídel, třeba k tradičnímu smaženému sýru, hranolkům či čerstvé zelenině. A co je nejlepší na tomto receptu? Že si domácí tatarku můžete připravit doma a upravit ji přesně podle své chuti. Ve světě tatarka získala různé podoby a chutě podle místní kuchyně, česká domácí tatarská omáčka je velmi jednoduchá a zapotřebí k ní je jen několika málo ingrediencí.

Jaké je nejčastější složení domácí tatarské omáčky?

Domácí tatarka se skládá z několika základních ingrediencí, které společně tvoří její charakteristickou chuť. Jak udělat tatarku? Cibule a nakládané okurky jsou nakrájeny na velmi malé kousky, což přidává omáčce texturu a křupavost. Dijonská hořčice a worcesterská omáčka omáčce propůjčují pikantní a kořeněnou chuť, zatímco citronová šťáva dodává osvěžující kyselost. V pravé domácí tatarce nechybí ani majonéza, anebo řecký jogurt, chcete-li zdravější verzi. Tatarka je výborným doplňkem k mnoha pokrmům. Tradičně se podává ke zmíněným rybím pokrmům, ale můžete ji také použít jako dip pro smažené pokrmy, jako jsou hranolky, smažený sýr nebo kuřecí křidélka. Receptem na tatarskou omáčku oživíte také zeleninové talíře s čerstvou zeleninou, anebo plněné tortilly, kdy skvěle doplní maso se zeleninou.

Tipy na přípravu a uskladnění domácí tatarky

Výhodou domácí tatarské omáčky je, že si ji můžete přizpůsobit podle své chuti. Můžete přidat kapary, ančovičky nebo více citronové šťávy. Kvalita použitých ingrediencí hraje důležitou roli v konečné chuti pravé tatarské omáčky. Použití čerstvých okurek, čerstvého citronu a kvalitní domácí majonézy zajistí, že vaše omáčka bude vynikající. Pravá domácí tatarka je jedním z těch klasických receptů, které stále zůstávají oblíbené. Recept na domácí tatarku je oblíbený nejen pro výtečnou chuť, ale také pro jednoduchost přípravy. Hotovou omáčku můžete skladovat v chladničce po dobu několika dnů.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 277.963 Kj

Bílkoviny1.28 g
Sacharidy12.26 g
Sacharidy z cukrů6.03 g
Tuky1.15 g
Cholesterol0.13 g
Vláknina3.5 g
Sodík0.01 g
Vápník37.06 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Hořčice a výrobky z ní

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.