Surimi neboli Krabí tyčinky recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Krabí tyčinky250 g
Majonéza120 ml
Hořčice dijonská5 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka

Pomazánka z krabích tyčinek recept

1

Nakrájejte krabí tyčinky na menší kousky.

2

V míse smíchejte krabí tyčinky s majonézou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí a černým pepřem.

3

Důkladně promíchejte všechny ingredience, aby se dobře spojily.

4

Hotovou krabí pomazánku můžete podávat na chlebu, jako součást oběda nebo večeře.

Krabí tyčinky neboli surimi tyčinky si získaly srdce gurmánů po celém světě a staly se neodmyslitelnou součástí restaurací i rodinných stolů. Přidávat se mohou do různorodých pokrmů, mimo jiné do populárního sushi. Podívejme se na jejich historii, výrobu a co činí surimi tyčinky recept tak oblíbeným pokrmem.

Historie krabích tyčinek

I když by se mohlo zdát, že jsou tyčinky tradičním pokrmem s dlouhou historií, opak je pravdou. Ve skutečnosti se začaly objevovat až ve 20. století. V roce 1974 přišel japonský rybář s inovativní myšlenkou, jak efektivně využít maso ze zbytků ryb. Zpočátku se říkalo, že vyrobil surimi tyčinky proto, aby uspokojil své zaměstnance, ale brzy se tato pochoutka stala populární nejen v Japonsku, ale i v celosvětovém měřítku, obdobně jako matcha, pro změnu tradiční japonský nápoj.

Z čeho jsou krabí tyčinky?

Odpověď na otázku: „Z čeho jsou krabí tyčinky“ možná spoustu lidí překvapí. Složení krabích tyčinek je masová pasta získaná z různých druhů ryb, nikoliv krabů, název krabí tyčinky je tak trochu zavádějící. Rybí maso je zpracované a smíchané s různými přísadami, které dodávají receptu na surimi tyčinky jejich charakteristickou chuť a konzistenci. Proces začíná tím, že se ryby rozmělní na jemnou pastu. Poté se přidá směs různých koření a dochucovadel, která propůjčují receptu na krabí tyčinky specifickou chuť. Nejčastěji se používá sůl, cukr, octová esence a hořčice. Tato směs se pak pečlivě promíchá a zpracuje.

Využití surimi tyčinek

Recepty z krabích tyčinek mají jemnou a lahodnou chuť, která je oblíbená u lidí různých věkových skupin. Můžete krabí tyčinky na pánvi konzumovat samotné jako lehkou svačinku nebo je použít jako ingredienci do salátů, sushi nebo do různých pokrmů s těstovinami. Surimi tyčinky recept se stal oblíbeným jídlem pro milovníky mořských plodů, kteří hledají rychlou a jednoduchou možnost občerstvení. Díky své všestrannosti a příjemné chuti se recept na krabí tyčinky stal nezbytnou součástí jídelníčku mnoha restaurací i domácností.

Ať už si surimi tyčinky vychutnáte samostatně nebo je začleníte do svých oblíbených receptů z krabích tyčinek, určitě vás ohromí svojí nezaměnitelnou chutí.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 40.147 Kj

Bílkoviny0.17 g
Sacharidy0.15 g
Sacharidy z cukrů0.03 g
Tuky0.85 g
Cholesterol0.13 g
Sodík0.01 g

Alergeny

  • Ryby a výrobky z nich
  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Hořčice a výrobky z ní

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.